[ X ]

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu), wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych na zasadach wskazanych w "Polityce prywatności"

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Jak wybrać najlepszej jakości mięso dla biegaczy

Nie ma lepszej regeneracji dla mięśni, niż solidna dawka protein po biegu. Produkty z polskim certyfikatem PQS dają pewność, że droga od pola do stołu jest kontrolowana na każdym kroku. Warto wybierać zatem rodzime mięso z atestem, bo przecież lubisz mieść pewność, że zarówno trasa zawodów jak i to, co ląduje na talerzu są najlepszej jakości.

Jak wybrać wieprzowinę najlepszej jakości

Wieprzowina pełna dobrych składników dla biegaczy

Już 100-gramowa porcja wieprzowiny zawiera 65% zalecanej dziennej dawki tiaminy – witaminy B, potrzebnej do przemiany węglowodanów w energię i niezbędnej dla wzrostu i regeneracji włókien mięśniowych po treningu biegowym. Zawartość witamin B2 i B3 (ryboflawiny i niacyny) oraz takich minerałów, jak fosfor, magnez i cynk, reguluje uwalnianie energii w ciągu dnia i wzmacnia kości, zapobiegając kontuzjom i poprawiając odporność organizmu. Ponadto jest źródłem dobrze przyswajalnego żelaza, ma korzystny profil kwasów tłuszczowych i mało cholesterolu. Kolejny plus: wieprzowina nie jest tak droga jak wołowina. W skrócie: wieprzowina jest jak pigułka z multiwitaminą. Ale podobnie jak przy multiwitaminie, warto wybrać produkt wysokiej jakości.

REKLAMA

Jak wybrać wieprzowinę najlepszej jakości

Zadanie: znaleźć wieprzowinę dobrej jakości

Podczas zakupów schabu czy polędwicy zapewne wiele razy przebiegała Ci przez głowę myśl, gdzie je wyprodukowano? Czy są świeże i bezpieczne? Skąd pochodzi mięso? Podpowiadamy jak to sprawdzić:

  1. Jeśli tylko dostrzeżesz na opakowaniu oznaczenie PQS, czyli Pork Quality System, masz 100% gwarancji, że to polski produkt najwyższej klasy.

  2. Kupując certyfikowaną wieprzowinę, możesz mieć pewność, że wszyscy uczestnicy łańcucha produkcyjnego „od pola do stołu” – zaczynając od hodowcy, przez zakład mięsny, aż po dystrybucję – podlegają rygorystycznym kontrolom jakości. Wysoka jakość uzyskiwana jest dzięki precyzyjnie określonym normom hodowli i produkcji, a także powtarzalności procesu.

  3. Na każdym etapie produkcji zwraca się uwagę na poszanowanie zasad dobrostanu zwierząt i ochronę środowiska naturalnego. Wysoką klasę produktu potwierdzają dodatkowe wyniki badań laboratoryjnych i odpowiedni certyfikat zgodności z ustalonymi normami.

Jak wybrać wieprzowinę najlepszej jakości

Jak rozpoznać mięso najlepsze w swojej klasie?

Cały proces w ramach systemu PQS daje gwarancję, że otrzymasz finalny produkt o naturalnej, różowo-czerwonej barwie, z którego nie będzie nadmiernie wyciekać woda, i który będzie charakteryzował się niewielką zawartością tłuszczu, bo taką wieprzowinę lubią biegacze. Certyfikowana wieprzowina jest delikatna, krucha i soczysta, wolna od obcych zapachów i ma naturalny, właściwy dla mięsa wieprzowego aromat. W efekcie na stoły trafia chude mięso wieprzowe, które może pochwalić się wysoką jakością. Powtarzalność produkcji sprawia, że domowa szynka czy polędwiczki, po odpowiednim przyrządzeniu, będą zawsze tak samo dobrze smakować. Wystarczy, że znajdziesz produkty z charakterystycznym logo PQS. Pork Quality System stworzono specjalnie, żeby spełnić rosnące wymagania Polaków w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności.

Gdzie można kupić certyfikowaną wieprzowinę PQS

Wieprzowiny oznaczonej logotypem PQS szukaj w sklepie internetowym www.frisco.pl i wybranych sklepach stacjonarnych.

W

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE

REKLAMA

REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij