Runner's World poleca:

Przepis dla biegacza: Owsianka z bananem

Poleć ten artykuł:

Owsianka z bananem w formie mlecznej papki jest popularnym przysmakiem w Chinach. Dlaczego właśnie tę wersję warto wpisać do codziennych śniadaniowych, energetycznych wariacji? Chociażby dlatego, że jest lekka, sycąca i szybka w przygotowaniu.

Owsianka z bananem

Banan, po rozgnieceniu, nie jest zbytnio wyczuwalny, ale nadaje bananowego, orzeźwiającego aromatu i kremowej konsystencji. Pyszne, a ponadto działa jak litr mocnego espresso…

Składniki:

  • ½ szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka mleka
  • 1 dojrzały banan (może być z plamkami)
  • suszone owoce
  • 1 łyżka migdałów
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie:

Zagotuj płatki z mlekiem i rozgniecionym na papkę bananem. Możesz również przygotować od razu w miseczce, wkładając ją na 3-4 minuty do mikrofalówki. Całość dokładnie wymieszaj. Odstaw owsiankę na 1 minutę, aby wchłonęła nadmiar mleka. Przełóż owsiankę do miseczki, posyp pokrojonymi suszonymi owocami, migdałami i polej miodem.   

RW 08/2013

Tagi: przepis na owsiankę | owsianka z bananem

Oceń artykuł:

3.0

Skomentuj (0)

Brak komentarzy
dodaj pierwszy komentarz

Runner's WorldPorady dla biegaczy

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij