Z tym pytaniem zmierzyła się Karolina Wolf, założycielka marki Liove form Vegex, która od ponad dekady zajmuje się uprawą pomidorów i borówek amerykańskich. Chcąc zatrzymać smak lata na dłużej, wykorzystała proces liofilizacji i przy współpracy z dietetykiem stworzyła linię nowych superfoods, których podstawą są owoce i warzywa z własnych upraw.
Dlaczego liofilizacja? Produkty liofilizowane zachowują ponad 96% witamin i minerałów zawartych w świeżych odpowiednikach. Do wytworzenia 1 kg liofilizatu potrzebne jest ok. 10 kg świeżych owoców a w przypadku pomidorów nawet 25 kg. Dzięki temu otrzymujemy produkty o skoncentrowanej mocy wartości odżywczych w 100% naturalne.
Superfoods Liove to propozycja dla tych wszystkich, którzy cenią sobie nie tylko wartościowe jedzenie, ale też dobry smak. Podstawowym składnikiem linii owocowej, do której należą: Healthy Smoothie, Healthy Musli i Chrupkowe Liove, są borówki amerykańskie, z dodatkiem ananasów, bananów czy wiśni. Natomiast Potassium Shot to dojrzałe pomidory z dodatkiem bazylii, jarmużu czy chili, które są naturalnym źródłem potasu i witaminy C. Jednym słowem pysznie i zdrowo!
L