[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Brzoskwinia: owocowy hit jesieni

Brzoskwinie mają tylko 39 kcal w 100 g, a do tego są pełne niacyny wpływającej na produkcję serotoniny, czyli hormonu szczęścia. Są smaczne, poprawiają wygląd i pomagają w biciu życiówek. Tytuł owocowego hitu jesieni brzoskwiniom przyznaliśmy nie bez kozery – nic, tylko jeść!

Brzoskwinia: owocowy hit jesieni fot. Mitch Mandell

Już starożytni uważali owoc brzoskwini za symbol urody i płodności, więc czemu by nie rozmnożyć swoich życiówek, a przy tym jeszcze dobrze wyglądać? Brzoskwinie jedz po treningu. Nie tylko dlatego, że zawierają dużo wody, ale mają również węglowodany, potas (kluczowy elektrolit) i witaminę C, która wspomaga regenerację chrząstek stawowych.

Grillowane. Grilluj przepołowione owoce, dopóki nie zbrązowieją. Posyp odrobiną brązowego cukru, cynamonu i dodaj mascarpone.

Jak bruschetta na śniadanie. Tosty skrop miodem, dodaj brzoskwinie, truskawki i miętę.

Po francusku. Usmaż tosty francuskie (zamoczone w jajku). Brzoskwinie podgrzej na patelni, dodaj miód i poczekaj, aż zmiękną i nabiorą brązowego koloru. Serwuj na toście.

Po grecku. Wymieszaj ze sobą: arbuza, pomidora, awokado, fetę i brzoskwinie. Skrop cytryną.

Pikantnie. Pokrój brzoskwinie w plasterki i polej je sokiem z limonki wymieszanym z wodą pół na pół. Dopraw szczyptą startej papryczki chili, brązowym cukrem, solą i kolendrą.

Sos brzoskwiniowy. Zblenduj brzoskwinie z odrobiną soku pomarańczowego i kilkoma liśćmi mięty. Dodaj łyżkę miodu.

Wieprzowe tacos. Grillowaną wieprzowinę pokrój w kawałki, dodaj brzoskwinie, bazylię, kostki fety i skrop sokiem z limonki.

Uwaga!

Pestkę brzoskwini zostaw w spokoju: zawiera trujący kwas cyjanowodorowy.

RW 10/2016

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij