[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Burgery z łososia na ananasie [PRZEPIS]

Łosoś jest źródłem białka regenerującego mięśnie, a kwasy tłuszczowe omega-3 działają przeciwzapalne. Świeży, grillowany ananas doda nie tylko słodkości, ale ma też sporo witaminy C i magnezu. Razem, skomponowane jako burger, stanowią świetny duet, który możesz wypróbować na jutrzejszą kolację.

Burgery z łososia na ananasie [PRZEPIS] fot. Mitch Mandell & Matt Rainey

Burgery typu slow food przebojem zdobyły serca i żołądki Polaków – choć nie zawsze stanowią wzorowy element diety biegaczy. Poniższe burgery z łososia pozwolą Ci cieszyć się znakomitym smakiem bez obaw o formę.

Składniki (4 porcje):

  • 500 gram łososia bez skóry
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu z papryczek chili
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki drobno posiekanego imbiru
  • 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
  • 1 filiżanka płatków owsianych
  • 3 posiekane szczypiorki
  • 1 filiżanka świeżych, posiekanych liści kolendry
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 4 plastry ananasa
  • 4 duże liście sałaty
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. W robocie kuchennym zmiksuj połowę łososia, sos sojowy, sos z chili, czosnek, imbir, i pieprz, aż do uzyskania jednolitej masy. Pozostałą połowę ryby pokrój w centymetrową kostkę i dodaj do masy razem z płatkami, szczypiorkiem i kolendrą. Uformuj 4 kotlety i umieść je na patelni grillowej posmarowanej ½ łyżki oleju.

REKLAMA

Smaż przez 3-4 min z każdej strony lub do uzyskania wewnętrznej temperatury 60 stopni. Posmaruj plasterki ananasa pozostałym olejem i grilluj po 2 minuty na stronie. Umieść każdego burgera na liściu sałaty i nanieś sos sojowy oraz ananasa.

W porcji: 412 kcal, 31 g węglowodanów, 2 g błonnika, 29 g białka, 20 g tłuszczu

RW 10/2016

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij