[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.0

Łosoś pieczony po azjatycku - przepis dla biegacza

Pieczony łosoś to doskonałe danie, jakie możesz zjeść po treningu. Białko i warzywa są idealną mieszanką na zregenerowanie i odżywienie mięśni po bieganiu. Do tego taki posiłek przyrządzisz w łatwy i szybki sposób. Sprawdź przepis na pyszny posiłek regeneracyjny.

przepis na łososia, łosoś po azjatycku, jak przyrządzić łososia, co zjeść po treningu Łosoś pomoże odbudować Ci mięśnie po treningu / fot. Megan Schlow

Mięso łososia zawiera zdrowe kwasy tłuszczowe omega-3, witaminę D i dużo białka. Wspomniane trzy składniki oraz niewielka zawartość tłuszczu w mięsie łososia sprawiają, że jest on znakomitym uzupełnieniem diety, stymuluje spalanie tkanki tłuszczowej oraz wspomaga regulację gospodarką energetyczną ciała.

Składniki:

REKLAMA
  • 2 łyżki masła
  • 2 średniej wielkości cebule, drobno pokrojone
  • 2 marchewki pokrojone w słupki
  • 1/2 główki małej kapusty pekińskiej
  • 1 zielona lub czerwona papryka, pokrojona w kostkę
  • 2 filiżanki kiełków fasoli
  • 2 limonki
  • 80 g sosu sojowego
  • 80 g sosu teriyaki
  • 6 porcji łososia, po ok. 140 g każda
  • 10 listków mięty

Przygotowanie:

Do głębokiej patelni włóż masło i roztop je na wolnym ogniu. Następnie dodaj cebulę i smaż ją do momentu, aż się zeszkli. Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 stopni C. Wymieszaj marchew pokrojoną w słupki lub paski z kapustą, papryką i usmażoną cebulką oraz kiełkami fasoli. Zetrzyj za pomocą tarki o drobnych oczkach skórkę z wyszorowanych limonek i w osobnej misce wymieszaj ją z sosami sojowym i teriyaki, a następnie tą miksturą polej łososia. Usuń resztę białej skórki z limonek i pokrój je w plastry.

Przygotuj sześć kawałków papieru do pieczenia albo folii o takich wymiarach, by można w nie było zawinąć porcje ryby. Na każdym z nich ułóż szóstą część warzywnej mieszanki, a następnie porcję łososia i 1-2 listki mięty. Całość polej sosem i zwieńcz plastrami limonki.

Tak przygotowane porcje dokładnie owiń papierem lub folią i wstaw do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut. Danie dla sześciu osób gotowe.

W jednej porcji: energia – 330 kcal węglowodany – 18 g białko – 35 g tłuszcz – 14 g

RW 03/2011

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij