Miseczka orzechowego smoothie
Masło z orzechów nerkowca trudniej kupić, ale spora ilość kochającej skórę witaminy K i wzmacniającego odporność cynku sprawiają, że warto go poszukać.
Kalorie: 334 kcal, białko: 5,5 g, węglowodany: 52 g, tłuszcze: 14 g
Składniki (na 2 porcje)
Na koktajl: 2 zamrożone banany / 2 łyżki masła z nerkowców / 2 łyżki jogurtu (mleka sojowego, kokosowego lub krowiego) / 4 kostki lodu / 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
Dodatki: 1/2 banana, w plasterkach / 100 g mrożonych owoców jagodowych / 10 g pyłku pszczelego / 40 g masła z nerkowców
Sposób przygotowania
1. Umieść składniki na koktajl w blenderze i miksuj tak długo, aż mieszanina uzyska konsystencję sorbetu.
2. Przełóż smoothie do miseczki, wyłóż na wierzch plasterki banana, owoce jagodowe i pyłek pszczeli, a następnie polej całość masłem z orzechów nerkowca.