Figa, jagody goji i banany
Ta miseczka dostarczy Ci energii. Jagody goji są pełne składników odżywczych, a w połączeniu ze szpinakiem tworzą bogate w żelazo śniadanie.
Wartości odżywcze: 15 g białka, 78 g węglowodanów, 16 g tłuszczu, 518 kcal
Porcja: 1
Składniki:
- 225 g świeżego szpinaku;
- 200 g mrożonych bananów, pokrojonych;
- 1/4 figi, w plasterkach;
- 1/2 awokado;
- 150 ml mleka migdałowego
- pyłek pszczeli do posypania
- garść jagód goji
- garść nasion granatu
- jadalne kwiaty (opcjonalnie)
Tak to zrobisz:
-
Włóż banana, szpinak i awokado do blendera, wlej mleko migdałowe i zmiksuj.
-
Wlej mieszankę do miseczki i ułóż pozostałe składniki na wierzchu.