[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.5

Obiad biegacza: Kanapki z kurczakiem w azjatyckim stylu [PRZEPIS]

Kanapka inspirowana wietnamskimi przekąskami zwanymi banh mi to połączenie azjatyckich i europejskich smaków. Bagietka i bułki są pozostałością kolonialnych rządów Francuzów w Indochinach, które zakorzeniły się w lokalnej kuchni. Podaje się ją w wielu wariantach smakowych. Możesz dodać do niej np. kiszoną sałatę lodową, czyli kimchi.

Kanapka z kurczakiem na obiad Składniki kupisz w każdym warzywniaku, a zamiast smażyć drób, użyj pikantnego kurczaka z rożna. (fot. Mitch Mandell & Matt Rainey).

Nasza rada, zanim zabierzesz się do gotowania: staraj się rozrywać kurczaka z rożna rękami, a nie kroić go nożem. Kawałki może nie będą idealnie równe, ale dzięki temu łatwiej będzie go można ułożyć w kanapce.

Sandwich to świetny pomysł nie tylko na lekki lunch. Zobacz, jakie kanapki polecamy na śniadanie.

Czas przygotowania: 20 minut

Składniki dla 2 porcji:

  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka sosu rybnego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 4 miękkie bułki lub małe bagietki
  • ¼ czerwonej cebuli, pokrojonej w plasterki
  • ¼ filiżanki świeżych listków kolendry
  • 1 ½ filiżanki kawałków piersi kurczaka z rożna (na ostro)
  • ½ ogórka pokrojonego w słupki
  • 4 liście sałaty masłowej lub lodowej
  • 2 łyżki majonezu

Przygotowanie:

Postaw dużą patelnię na średnim ogniu. W małej miseczce zmieszaj olej z sosem rybnym i sojowym. Posmaruj mieszaniną przepołowione bagietki. Umieść bagietki przeciętą stroną na patelni i podgrzewaj przez 3 minuty lub dopóki nie nabiorą złotego koloru i chrupkości. Na bagietki ułóż cebulę, kolendrę, ogórki, kurczaka i sałatę. Posmaruj górną połowę majonezem. Zamknij kanapkę.

W kanapce: 361 kcal, 38 g węglowodanów, 3 g błonnika, 23 g białka, 11 g tłuszczu

Smakowało? Mamy tego więcej! Sprawdź 6 przepisów na kanapki doskonałe i ciesz się nimi, kiedy tylko masz na to ochotę.

RW 10/2016

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij