[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA

REKLAMA

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Przepis dla biegacza: Sałatka z kraba, z fasolką, jabłkiem i awokado

Zielona fasola, mięso kraba plus jabłko i awokado równa się idealna na lato sałatka dla biegacza. Jest energetyczna, lekka i smaczna oraz zawiera w sobie szereg składników odżywczych, które pomogą Ci zbudować formę. Wszystko to uzyskasz w kilkanaście minut pracy.

Zielona sałatka z kraba, z fasolką, jabłkiem i awokado fot.Yuhnee Kim

Mięso kraba (lub paluszki krabowe) i fasolka to przede wszystkim białko, a jabłko i awokado to witaminy, zdrowy tłuszcz i mikroelementy. Sałatka ta może być świetnym elementem Twojej diety przed startem.

Składniki:

REKLAMA

  • 20 dag jogurtu greckiego (2-3% tłuszczu)
  • 1 łyżka musztardy sól (najlepiej morska), pieprz do smaku
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 zielone jabłko
  • 1 dojrzałe awokado
  • 30 g zielonej fasolki szparagowej
  • 25 g drobno pokrojonych paluszków krabowych

Przygotowanie:

Opraw fasolkę – poobcinaj końce, umyj i pokrój w 1-1,5 cm kawałki. Wrzuć ją do dużego garnka wrzącej, osolonej wody i gotuj przez około 4 minuty, następnie odcedź i natychmiast opłucz zimną wodą. Dzięki temu dłużej pozostanie świeża, zielona i chrupiąca. Szczypta sody zachowa ich zielony kolor. Po ostudzeniu odłóż fasolkę na durszlak – niech ocieknie z wody.

W dużej misce wymieszaj jogurt z musztardą i dodaj szczyptę soli do smaku. Wrzuć ugotowaną i pokrojoną fasolkę, szczypiorek i paluszki z kraba. Jabłko oraz awokado obierz ze skórki, pokrój w średniej wielkości kostkę i wrzuć do miski. Starannie wymieszaj składniki z sosem. Sałatka przyrządzona ze składników w podanych proporcjach powinna zaspokoić apetyt 2-3 osób.

W jednej porcji: energia – 220 kcal, węglowodany – 17 g, białko – 20 g, tłuszcz – 9 g

RW 06/2012  

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ

REKLAMA

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij