[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.5

Przepis dla biegacza: Batony czekoladowe z czerwoną soją

Doskonała propozycja na mokry, gęsty deser. Te lekko słodkie batony, zrobione z soi, bananów, mąki ryżowej i wanilii, smakują znacznie lepiej niż sugerowałaby to lista składników. Do tego są bogatym źródłem węglowodanów i białek.

Scott Jurek, Jedz i biegaj Batony czekoladowe z czerwoną soją/fot. Scott Jurek

Batony możesz zabrać na trening lub zjeść jako deser. Przyrządzone są z czerwonej soi, czyli z najlżej strawnej, jaka istnieje.

Składniki na 16 5-centymetrowych batonów

REKLAMA
  • ½ łyżeczki oleju kokosowego
  • 40 dag odsączonej czerwonej soi z puszki (inaczej: fasola azuki)
  • 1 średni, przejrzały banan
  • ½ szklanki mleka migdałowego
  • ½ szklanki mleka kokosowego
  • ½ szklanki mąki jęczmiennej
  • 1/4 szklanki mąki ryżowej
  • 6 łyżek kakao w proszku
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • ½ łyżeczki soli morskiej
  • 1/3 szklanki jagód lub porzeczek
  • ½ szklanki wiórków czekoladowych

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200o C. Posmaruj blachę olejem kokosowym. Zmiksuj soję, banana, mleko migdałowe i kokosowe, aż do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. Dodaj mąkę, kakao, syrop klonowy, wanilię i sól. Miksuj, aż wszystkie składniki dobrze się nie połączą. Dodaj owoce. Wylej masę na blachę i posyp płatkami czekoladowymi.

Wstaw do piekarnika na ok. 40 min, póki masa się nie zetnie. Pokrój ciasto na kawałki, przełóż do woreczków i włóż do lodówki. Będą jak znalazł na długi dzień na trasie.

W jednym kawałku: 121 kcal węglowodany: 23 g błonnika: 1 g białko: 2 g tłuszcz: 2 g

Przepis z książki Scotta Jurka "Jedz i biegaj". Przeczytaj więcej o jego diecie i karierze:

» Scott Jurek: Jak mistrz ultra stał się weganinem

» Scott Jurek: król bólu

RW 10/2012

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij