[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.7

Przepis dla biegacza: Cukinia z migdałami i grzankami

Soczysta cukinia zapewnia sole mineralne, a migdały białko i zdrowe kwasy tłuszczowe. Grzanki posmaruj kozim serem, bo zapobiega osteoporozie i nie zawiera kazeiny. Oto przepis na prawdziwą energetyczną petardę, która nie stanowi wyzwania dla układu trawiennego.

Cukinia z migdałami i grzankami fot. Andre Baranowski, shutterstock.com

To niskokaloryczne danie doda Ci energii przed i po treningu, ale nie obciąży żołądka.

Składniki:

REKLAMA
  • ¾ szklanki całych migdałów
  • ½ kg młodej cukinii
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 2 łyżeczki jasnego octu balsamicznego
  • 1 łyżka olejku migdałowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki mielonej cebuli szalotki
  • garść ziół: pietruszka, koper, mięta
  • 2 szklanki grzanek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Nagrzej piekarnik do temperatury 180° C. Migdały i grzanki rozłóż na blasze i piecz, aż uzyskają kolor jasnobrązowy (nie spal ich tylko). Następnie odstaw do wystygnięcia. Pokrój cukinię na półkola o grubości 1 cm i na średnim ogniu smaż je przez 2 minuty na niewielkiej ilości oliwy. Przełóż do miski i odczekaj, aż ostygną.

Dodaj pozostałe składniki (z wyjątkiem ziół i grzanek). Dopraw solą i pieprzem. Odczekaj 5 minut, dodaj zioła i grzanki. Danie świetnie komponuje się z winem Sauvignon Blanc. 

Kalorie: 360 kcal; węglowodany: 25 g; białko: 10 g; tłuszcz: 27 g

RW 09/2011

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij