[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Przepis dla biegacza: Deser czekoladowy - prosty i pyszny

Jak zamienić tabliczkę czekolady w zdrowy i do tego ciekawie podany deser dla biegacza? To proste! Bez większego wysiłku możesz przygotować przekąskę zimową bogatą w błonnik, zdrowe tłuszcze i węglowodany – jak znalazł na uzupełnienie kalorii i nagrodę po biegu.

Specjał czekoladowy Wypróbuj czekoladę w zdrowej wersji / fot. Yunhee Kim

Czekolada nie kojarzy Ci się ze zdrową, pobiegową przekąską? Cóż - co za dużo, to niezdrowo. Nie polecamy też czekolad mlecznych, ze słodkim nadzieniem, albo - zgrozo! - wyrobów czekoladopodobnych!

Ale na mało przetworzone wyroby z dużą zawartością kakao możesz sobie od czasu do czasu pozwolić z czystym sercem. Więcej o zdrowej wersji czekolady przeczytasz tutaj: Zdrowa wersja czekolady: Ile, jaką i w jakiej formie jeść?

Składniki:

  • 1 tabliczka czekolady (gorzkiej, najlepiej 70% kakao)
  • 25 dag suszonych fig, drobno posiekanych
  • 25 dag płatków migdałów (lub grubo zmielonych) 7
  • 5 ml wrzątku
  • ½ szklanki miodu
  • 1 łyżka startego cynamonu
  • starta skórka z jednej cytryny
  • szczypta soli (grubo mielonej)
  • foremki do muffinek

Przygotowanie:

Do małego rondelka wrzuć czekoladę i wlej miód z wodą. Podgrzewaj na średnim ogniu, aż czekolada będzie płynna; wtedy wymieszaj całość i zdejmij z ognia.

Dodaj skórkę z cytryny, sól, cynamon, figi, migdały i jeszcze raz wymieszaj. Nałóż masę do papierowych foremek ułożonych na blasze do pieczenia lub dużej tacy i włóż do lodówki na co najmniej 30 minut. Podajemy proporcje na kilkanaście małych porcji.

W jednej porcji: 47 kcal, węglowodany: 5 g, białko: 1 g, tłuszcz: 2,5 g

RW 01-02/2013

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij