[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.0

Przepis dla biegacza: Domowa granola z żurawiną i rodzynkami

Czasami można poczuć się oszukanym kupując gotowe płatki. W środku znajdujesz bowiem prawie same płatki owsiane ze skromnymi dodatkami. Przygotuj sobie własną wypasioną granolę, która będzie propozycją pełną zdrowia na śniadanie.

Grnaola fot. Tomek Woźniak

Robiąc domową granolę, możesz „uszyć na miarę” własną, chrupiącą mieszankę z dużą porcją dodatków: orzechów, rodzynek, pestek. Zobacz, co potrzebujesz do przygotowania wyśmienitego posiłku.

Składniki:

  • 400 g płatków górskich
  • garść suszonej żurawiny
  • garść pestek dyni
  • garść pestek słonecznika
  • garść migdałów
  • garść orzechów laskowych
  • 6 pomarańczy
  • 6 łyżek miodu (najlepiej wielokwiatowego)
  • 2 łyżki oleju (rzepakowego)

Przygotowanie:

Wymieszaj płatki górskie, żurawinę, pestki dyni oraz słonecznika, pokrojone na mniejsze kawałki migdały oraz orzechy laskowe. Sparz pomarańcze, zetrzyj skórkę oraz wyciśnij sok i przelej do mieszanki z płatkami. Dodaj miód oraz olej i porządnie wymieszaj, aby wszystkie składniki był lekko wilgotne i klejące. Na blasze wyłożonej pergaminem rozłóż mieszankę płatków i wstaw do piekarnika (150 °C) na 45 minut. Od czasu do czasu mieszaj płatki, aby równo się zrumieniły. Po pieczeniu powinny być suche. Gotową granolę odstaw do wystudzenia i przełóż do zamykanego pojemnika. Granola najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym. 

RW 08/2013

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij