[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA

REKLAMA

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Makaron penne z kiełbasą i brokułami - przepis dla biegacza

Brokuły są bogatym źródłem błonnika, wapnia i żelaza. Razem z witaminami zawartymi w warzywach, białkiem z chudej kiełbasy i węglowodanami z makaronu tworzą idealny posiłek dla głodnego biegacza. Przygotowanie zajmie Ci nie więcej niż 30 minut. 

przepis dla biegacza, przepis na makaron penne, makaron z brokułami Pyszny pomysł na makaron dla biegacza / fot. Andre Baranowski/ shutterstock.com

Nasze penne ma sporo kalorii i doskonale uzupełni wyczerpane po maratonie lub trudnym treningu pokłady energii.

Składniki:

REKLAMA

  • 0,35 kg kiełbasy z indyka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ szklanki drylowanych oliwek (zielone lub czarne), grubo siekane
  • 3 ząbki czosnku posiekanego w drobną kostkę
  • ½ łyżeczki czerwonej papryki w proszku
  • 2 puszki (po 400 g) obranych, krojonych pomidorów
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 0,35 kg makaronu penne
  • 12 różyczek brokułów
  • ½ szklanki sera feta, drobno pokrojonego lub pokuszonego

Przygotowanie:

Do rondla wlej ¼ szklanki wody i 3 łyżki oliwy z oliwek oraz całą kiełbasę. Gotuj pod przykryciem na średnim ogniu do momentu, aż woda wyparuje. Odkryj garnek i smaż kiełbasę, co jakiś czas obracając ją, aż zbrązowieje. Wyjmij kiełbasę z garnka, a gdy przestygnie, pokrój ją w plastry o grubości 1 cm. Do tego samego rondla wrzuć oliwki, czosnek i paprykę, dodaj pomidory, kiełbasę i brokuły.

Gotuj całość częściowo przykrytą pokrywką przez 10 minut, aż brokuły lekko zmiękną. W osobnym garnku doprowadź do wrzenia litr wody z łyżeczką soli. Dodaj makaron penne i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po odsączeniu dodaj do garnka na talerzu i posyp serem feta. Danie wystarczy dla trzech osób.

Kalorie: 527 kcal węglowodany: 60 g białko: 23 g tłuszcz: 23 g  

RW 11-12/2010

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ

REKLAMA

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij