[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.1

Przepis dla biegacza: Makaron z warzywami i kurczakiem

To proste danie, zawierające dobrą mieszankę węglowodanów i białka oraz zaspokajające prawie 70% dziennego zapotrzebowania na witaminę C, jest świetne w każdej fazie treningu. Resztki zostaw sobie na później - pomogą Ci odzyskać siły po biegu.

Makaron z warzywami i kurczakiem fot. Stevie Cohen

Penne to makaron pochodzący z południa słonecznej Italii i najczęściej podawany jest z owocami morza lub pesto. Nasz przepis podchodzi do sprawy nieco inaczej - proponujemy bombową mieszankę pasty, warzyw oraz mięsa drobiowego.

Tego potrzebujesz:

REKLAMA
  • 1/2 opakowania penne
  • 2 łyżek stołowych oliwy z oliwek
  • 2 ząbków czosnku
  • 4 miseczek warzyw (brokułów, zielonego groszku w strączkach, czerwonej papryki, cebuli i wodnych kasztanów)
  • 200 g mięsa z kurczaka pokrojonego w kostkę
  • 1/2 miseczki startego parmezanu sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ugotuj makaron al dente w dużym garnku i odcedź go w durszlaku. W tym samym garnku podgrzej olej i podsmaż na średnim ogniu posiekany czosnek razem z warzywami przez 4-6 minut. Dodaj kurczaka i smaż dalej. Następnie wrzuć uprzednio ugotowany makaron, posyp całość parmezanem, płatkami papryki i dopraw do smaku.

Wartości odżywcze:

Kalorie: 491 kcal, białko: 33 g, węglowodany: 54 g, tłuszcze: 17 g.

RW 02/2007

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij