[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.8

Przepis dla biegacza: Omlet z kiełbasą chorizo

Omlet to najlepszy patent na szybkie, a przy tym naprawdę smaczne, śniadanie. Spróbuj taki z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy chorizo. Połączenie jajek, świeżych warzyw i śródziemnomorskiej wędliny to proste danie, które naładuje Cię energią na cały poranek.

Omlet z chorizo fot. Tomek Woźniak

Do omleta wypróbuj świeżo zaparzoną kawę - najlepiej taką przygotowaną w klasycznym, oldskulowym imbryczku ciśnieniowym. Śniadanie uzupełnij jeszcze szklanką soku pomarańczowego.

Składniki:

REKLAMA
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 mała, czerwona papryka
  • 10-centymetrowy kawałek chorizo
  • 4 jajka (z wolnego chowu)
  • 50 g serka feta
  • kilka gałązek kolendry
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Na patelnię wlej 3 łyżki oliwy, wrzuć posiekany czosnek oraz cebulę pokrojoną w słupki. Podsmażaj przez 5 minut, aż się zeszkli. Następnie dodaj kiełbasę chorizo pokrojoną w kostkę. W tym czasie paprykę przetnij na pół, usuń gniazdo nasienne, pokrój w cienkie paski i wrzuć na patelnię. Podsmażaj całość przez kolejne 5 minut.

Wbij do miseczki jajka, rozbełtaj i dopraw solą oraz pieprzem. Wlej jajka na patelnię i lekko wymieszaj, aby szybciej się ścięły i powstał zwarty omlet. Gotowy omlet posyp posiekaną kolendrą. Najlepiej smakuje w połączeniu z sałatką z winegretem i chrupiącym pieczywem.

RW 08/2013

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij