[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.2

Przepis dla biegacza: Owsianka z bananem

Owsianka z bananem w formie mlecznej papki jest popularnym przysmakiem w Chinach. Dlaczego właśnie tę wersję warto wpisać do codziennych śniadaniowych, energetycznych wariacji? Chociażby dlatego, że jest lekka, sycąca i szybka w przygotowaniu.

Owsianka z bananem fot. Tomek Woźniak

Banan, po rozgnieceniu, nie jest zbytnio wyczuwalny, ale nadaje bananowego, orzeźwiającego aromatu i kremowej konsystencji. Pyszne, a ponadto działa jak litr mocnego espresso…

Składniki:

  • ½ szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka mleka
  • 1 dojrzały banan (może być z plamkami)
  • suszone owoce
  • 1 łyżka migdałów
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie:

Zagotuj płatki z mlekiem i rozgniecionym na papkę bananem. Możesz również przygotować od razu w miseczce, wkładając ją na 3-4 minuty do mikrofalówki. Całość dokładnie wymieszaj. Odstaw owsiankę na 1 minutę, aby wchłonęła nadmiar mleka. Przełóż owsiankę do miseczki, posyp pokrojonymi suszonymi owocami, migdałami i polej miodem.   

RW 08/2013

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij