[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.5

Paella lepsza niż w Walencji [PRZEPIS]

Wystarczy garść owoców morza i kawałek kurczaka, żeby paella, tradycyjne hiszpańskie danie, miała więcej białka i mniej kalorii. A to czyni już ją daniem nie tylko smacznym i zdrowym, ale też przydatnym dla każdego biegacza znudzonego makaronową monotonią.

Paella fot. HLPhoto 2015/shutterstock.com

Paella to hiszpańskie danie oparte przede wszystkim na ryżu. Występuje w bardzo licznych odmianach - w zależności od kulinarnego gustu kucharza. My mamy dla Ciebie paellę z kurczakiem i krewetkami - wraz z małżami i ząbkiem czosnku zapewnia pełen bukiet doznań smakowych.

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy
  • 2 małe piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę
  • 8 dużych krewetek
  • 20-30 oczyszczonych małży (nie muszą być w muszlach)
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 200 g ryżu
  • szczypta szafranu
  • litr bulionu drobiowego
  • 8 pomidorów koktajlowych
  • 110 g zielonego groszku (świeżego lub mrożonego)
  • garść posiekanej natki pietruszki

Wypróbuj także inny przepis dla biegacza: Duszony kurczak z ryżem i groszkiem

Przygotowanie:

1. W dużym garnku podgrzej oliwę i podsmaż kawałki kurczaka.

2. Dodaj krewetki, małże i smaż przez minutę. Następnie dodaj czosnek i podsmażaj przez kolejne 2 minuty.

3. Wsyp ryż, dodaj szafran i zalej gotującym się bulionem drobiowym (najlepiej, jeśli płyn przykrywa ryż na około 1 cm).

4. Dodaj zielony groszek i całość gotuj na wolnym ogniu przez około
20 minut, mieszając od czasu do czasu. Na kilka minut przed końcem gotowania dodaj pomidory koktajlowe i pietruszkę. Jeśli ryż pochłonie całą wodę przed końcem gotowania, dodaj odrobinę wody, żeby danie się nie przypaliło. Podawaj z białym winem.

RW 03/2008

Komentarze

 (2)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij