[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Przepis dla biegacza: Pieczone jabłka z granolą

Pieczenie w piekarniku i gotowanie jabłek w mikrofali powoduje, że są one łatwiejsze do strawienia, zaś okraszenie ich wysokoenergetyczną granolą sprawia, że danie, które przyrządzisz przy pomocy poniższego przepisu to doskonały posiłek na 2 dni przed ważnym startem.

Przepis dla biegacza: Pieczone jabłka z granolą fot. Mitch Mandell, Matt Rainey

Składniki:

  • 2 duże, twarde jabłka, przepołowione i wydrążone
  • 2 łyżki posiekanych, suszonych wiśni
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1/4 łyżki cynamonu
  • 1/8 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • 4 łyżeczki masła
  • 1/2 filiżanki granoli

Sposób przygotowania:

REKLAMA

W odpowiednim do mikrofali lub piekarnika naczyniu umieść skórką w dół połówki jabłek. Posyp wiśniami, cukrem, cynamonem i gałką muszkatołową. Obsyp granolą i nanieś po łyżeczce masła na każdą połówkę. Przykryj jabłka papierem do pieczenia i ustaw mikrofalę na 4 min. Podgrzewaj na pełnej mocy, aż lekko zmiękną. W piekarniku proces pieczenia potrwa nieco dłużej. Nagrzej go do 180 °C i wstaw jabłka na 6-8 min. Przełóż jabłka do miseczek. Polej sokiem, który pozostał w naczyniu.

Ilość: 4 porcje

Czas przygotowania: 10 minut

W porcji: 181 kcal, 29 g węglowodanów, 5 g błonnika, 2 g białka, 7 g tłuszczu

Smakowało?

Sprawdź nasze inne przepisy z granolą: domowa granola jagodowa, domowa granola z żurawiną i rodzynkami

RW 10/2016  

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij