[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Przepis dla biegacza: Pomidorowa sałatka z serem feta i awokado

Wykorzystaj pomidory dojrzałe w słońcu i słodką kukurydzę prosto z pola. Do tego ser feta, dobre dla serca awokado i odrobina aromatycznego boczku. Oto pożywna sałatka na koniec lata, dobra po długim treningu, kiedy już zjesz porcję węglowodanów.

Przepis dla biegacza: Pomidorowa sałatka z serem feta i awokado fot. Kurt Wilson

Sałatka doskonale sprawdzi się podczas ostatnich letnich spotkań przy grillu. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu, a do tego lekka i pożywna.

Składniki:

REKLAMA
  • 10 dag boczku wędzonego bez skóry, pokrojonego w małą kostkę
  • 2 kolby ugotowanej, słodkiej kukurydzy (wyłuskane ziarna)
  • 4 dojrzałe pomidory bez skórki, posiekane
  • 1 duże awokado, obrane i pokrojone
  • 30 gramów sera feta
  • 2 małe szalotki (jedynie biała część, pokrojona w krążki)
  • ¼ szklanki naturalnego jogurtu
  • 2 łyżki soku z cytryny szczypta soli morskiej i mielonego pieprzu

Przygotowanie:

Na teflonową patelnię wrzuć boczek. Przysmażaj około 5 minut na średnim ogniu, aż zrobi się chrupiący i złocisty. Łyżką durszlakową przełóż bekon na papierowe ręczniki, by wchłonęły tłuszcz. Odetnij końcówki kolb, ustaw kukurydzę pionowo i za pomocą noża obierz ją z ziaren. Ziarna przesyp do dużej miski.

Dodaj bekon, pomidory, awokado, fetę i szalotkę. Wymieszaj. W osobnej miseczce wymieszaj jogurt, sok z cytryny i sól. Delikatnie polej sosem sałatkę. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Danie dla 4 osób.  

W jednej porcji: 206 kcal węglowodany: 19 g białko: 9 g tłuszcz: 12 g

RW 10/2014

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij