[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.0

Przepis dla biegacza: Pudding z kawą i cynamonem

Łatwy do przyrządzenia i smaczniejszy niż ten ze sklepowej półki. Zawiera mniej niż 200 kcal, a dostarcza białko, wapń i, zawarte w cynamonie, przeciwutleniacze, które chronią przed cukrzycą czy chorobami serca. Wypróbuj przepis na ten pyszny deser.

Pudding z kawą i cynamonem fot. Megan Schlow

Ten lekki deser możesz zjeść ze smakiem po treningu bez obawy o nadmiar pochłoniętych kalorii.

Składniki:

  • ¼ filiżanki cukru
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • ½ łyżeczki zmielonego cynamonu
  • 2 filiżanki odtłuszczonego mleka czekoladowego
  • 60 g czekolady deserowej, bardzo drobno pokrojonej
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Wymieszaj cukier, mąkę, kawę, cynamon i sól w dużym rondlu. Wstaw na średni płomień i dolewaj mleko, mieszając. Gotuj przez ok. 5 minut, stopniowo zwiększając intensywność mieszania – do momentu, w którym masa przybierze konsystencję puddingu. Zdejmij z gazu, dodaj czekoladę i wanilię i mieszaj tak długo, aż czekolada się rozpuści. Podawaj na ciepło lub rozlej do pięciu pucharków i zabezpiecz folią, umieszczając ją bezpośrednio na powierzchni puddingu, aby zapobiec powstaniu kożucha. Przechowuj w lodówce do 5 dni. Przepis dla 5 osób.

W jednej porcji: 176 kcal węglowodany: 30 g białko: 3 g tłuszcz: 6 g  

RW 08/2013

Komentarze

 (3)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij