[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.0

Przepis dla biegacza: Sałatka z miętą, pomidorami i fetą

Słodki groszek, słona feta, soczyste pomidory i orzeźwiająca mięta – mieszanka na pozór wybuchowa – okazuje się dobrze zgraną kompozycją smaków, barw i zapachów. Dodatkowo, dzięki groszkowi, zapewnia 100% dziennego zapotrzebowania na wit. C.

Sałatka z miętą fot. Kate Sears

Lekka, bogata w białko sałatka doda Ci energii i nie obciąży zanadto żołądka. Do tego mięta i rzodkiewki nadadzą jej świeżości.

Składniki:

REKLAMA

Dressing

  •  2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • ½ łyżeczki soli (najlepiej morskiej)
  • 1 szklanka lekkiej śmietany lub jogurtu
  • 1 garść posiekanego szczypiorku

Sałatka

  • 1 szklanka groszku z puszki
  • 3 cebulki dymki, pokrojone w plasterki
  • 10 dag rozdrobnionego sera feta
  • 1 garść liści mięty, porwanych
  • 1 filet z piersi kurczaka, pokrojony w paski
  • 25 dag pomidorków koktajlowych
  • 1 awokado, obrane, pokrojone
  • 2 główki młodej sałaty, niezbyt drobno pokrojone
  • 4 rzodkiewki, pokrojone w półplasterki
  • 1 garść drobno posiekanego szczypioru

Przygotowanie:

Najpierw przygotuj dressing. W naczyniu wymieszaj sok z cytryny z solą (jeśli używasz soli morskiej, wymieszaj, aż sól całkowicie się rozpuści). Dodaj śmietanę lub jogurt i szczypior, a następnie zmiksuj wszystko blenderem. Podsmaż (lub zgrilluj) kurczaka, pokrój w paski, po czym w dużym naczyniu wymieszaj ze sobą wszystkie składniki. Przepis na 4 porcje.

W jednej porcji: 399 kcal, węglowodany: 15 g, białko: 40 g, tłuszcz: 20 g

RW 04/2013

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij