[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.7

Przepis dla biegacza: Sałatka ziemniaczana z miętą i kaparami

Ziemniaki zawierają sporo potasu potrzebnego w treningu biegowym. Tę sałatkę możesz zaserwować na letnim grillu jako dodatek do ryby lub kurczaka - zawiera niewiele tłuszczu, więc ciesz się nią bez obaw o utratę plażowej sylwetki.

Sałatka ziemniaczana z miętą i kaparami fot. Antonis Achilleos

Lato to okres, w którym na polskich stołach królują młode ziemniaczki. Warto wykorzystać je do różnych potraw - my proponujemy je jako bazę do smacznej, lekkiej sałatki.

Składniki:

REKLAMA
  • 500 g młodych ziemniaków
  • ¼ filiżanki oliwy z oliwek
  • 6 małych cebulek dymek (potrzebujesz tylko ich białych części, pokrojonych w cienkie plastry)
  • 1 łyżka musztardy typu Dijon
  • ¼ filiżanki odsączonych kaparów ze słoika
  • 2 łyżki świeżego soku z cytryny
  • ¼ filiżanki liści świeżej mięty, pociętych w cienkie paski
  • sól i pieprz do smaku


Przygotowanie:

Wyszoruj ziemniaki ostrą stroną nowej gąbki do zmywania (nie obieraj ich). Ugotuj kartofelki, aż będą miękkie. W tym czasie wymieszaj w dużej misce oliwę, musztardę i sok z cytryny. Dodaj dymkę i kapary, wymieszaj wszystko, dopraw solą i pieprzem do smaku. Ugotowane ziemniaki pokrój na cienkie plastry i wrzuć od razu do dressingu, który powstał przed chwilą (póki są ciepłe – dzięki temu mocniej przejdą jego smakiem). Dodaj miętę i przemieszaj ponownie. Podawaj na ciepło. Jedzenia z tego przepisu wystarczy dla 4 osób.

W jednej porcji: 235 kcal węglowodany: 25 g błonnik: 3 g białko: 3 g tłuszcz: 14 g  

RW 07/2014

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij