[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.9

Przepis dla biegacza: Tortilla z jajkiem i awokado

Nasze razowe zawijasy to połączenie bogatych w białko jajek i fasoli oraz pełnego potasu, błonnika i zdrowych tłuszczów awokado. Zjedz na śniadanie po porannym treningu, a błyskawicznie podładujesz akumulatory i do pory lunchu zapomnisz o głodzie.

Razowa tortilla z jajkiem i awokado fot. Mitch Mandell

Tortilla na śniadanie doskonale wpasuje się w chłodne, jesienne poranki. Jest szybka w przygotowaniu, więc po powrocie z treningu nie zdążysz nawet zgłodnieć, a już będzie gotowa.

Składniki:

REKLAMA
  • 1 czerwona cebula, posiekana w kostkę
  • 1 mała, posiekana papryczka chili
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki zmielonego kminu rzymskiego
  • puszka ciemnej fasoli
  • 4 gotowane jaja
  • ¼ szklanki jogurtu greckiego sok wyciśnięty z cytryny
  • 4 tortille pełnoziarniste (25 cm)
  • ½ szklanki tartego żółtego sera
  • 1 awokado, pokrojone w plasterki
  • 1 filiżanka sałatki typu salsa
  • szczypta soli do smaku


Przygotowanie:

Cebulę i papryczkę podduś na oliwie. Gdy cebula się zeszkli, dodaj kmin, a następnie fasolę i wymieszaj wszystko. Gdy fasola będzie już gorąca, dodaj roztrzepane jajka i smaż, aż się zetną. Dopraw solą do smaku.

Zmieszaj jogurt z sokiem z limonki i odstaw na chwilę na bok. Podpiecz tortille na patelni, aż będą gorące. Wyłóż je na talerz, a następnie nałóż na środek wcześniej przygotowaną masą jajeczno-fasolową. Dodaj sera, kawałki awokado i wymieszany z sokiem limonkowym jogurt. Zwiń i podawaj z filiżanką salsy. Przepis na 4 porcje.

W jednej porcji: 498 kcal węglowodany: 57 g białko: 23 g tłuszcz: 24 g

RW 11/2014

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij