[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.7

Tuńczyk grillowany w ziołach [PRZEPIS]

Tuńczyk jest jedną z najzdrowszych i najsmaczniejszych ryb. Podawaj go na podkładce z fasoli i zielonych warzyw, a otrzymasz danie, które zaspokoi ponad połowę Twojego dziennego zapotrzebowania na kwasy omega-3 i sprawi, że szybciej dojdziesz do siebie po kontuzji.

Tuńczyk grillowany Propozycja podania/fot.Steve Cohen

Poniższy przepis to świetna recepta na bogaty w białko, lekki i zdrowy posiłek. Jego przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut, co sprawia, że tuńczyk grillowany w ziołach to idealna propozycja na szybki obiad.

Składniki:

  • 2 łyżek stołowych oliwy z oliwek
  • 4 filety lub steki z tuńczyka
  • 1,5 szklanki posiekanej natki pietruszki skórki z 1 pomarańczy i 1 cytryny
  • 4 ząbków czosnku soli i pieprzu do smaku

Przygotowanie:

Na pół godziny przed przygotowaniem całości zmieszaj natkę pietruszki, skórki pomarańczowe i cytrynowe oraz czosnek. Natrzyj tym filety z tuńczyka, równomiernie z obu stron. Odstaw na chwilę, żeby ryba przeszła aromatem przypraw. Piecz lub grilluj w temperaturze 230o, przez 10 minut na każde 2,5 cm grubości fileta.

Kalorie: 276, białko: 30 g, węglowodany: 2g, tłuszcze: 16 g

RW 02/2007

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij