[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Przepis dla biegacza: energetyczne batony miodowe

Zawsze gdy biegasz dłużej niż godzinę, Twój organizm potrzebuje doładowania - te słodkie i chrupiące batoniki mogą być Twoim paliwem na długie biegi. Zapakuj jeden lub dwa do plastikowej torebki i zabierz ze sobą na następny start.

Przepis dla biegacza: energetyczne batony miodowe fot. Mitch Mandell, Matt Rainey

Miód gwarantuje fruktozę i glukozę, czyli cukry proste, które organizm uwielbia i w biegu szybko zamienia na energię.

Składniki:

  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżeczki tartej skórki pomarańczowej
  • 2 kubki granoli
  • 1/2 filiżanki drobno posiekanych orzechów włoskich

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przygotuj blaszkę i papier do pieczenia. W misce delikatnie ubij jajka. Dodaj miód, olej i skórkę pomarańczy. Dokładnie wymieszaj z granolą i orzechami. Umieść miksturę na papierze i piecz przez 15 minut lub do otrzymania brązowego koloru. Odstaw do ostygnięcia na 10 minut i potnij na 9 kawałków. Przechowuj przykryte w lodówce, najlepiej w pojemniku na żywność.

W batonie: 192 cal, 23 g węglowodanów, 2 gramy błonnika, 5 g białka, 10 g tłuszczu

Objętość: 9 batonów

Czas przygotowania: 30 minut

RW 10/2016  

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij