[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.2

Przepis dla biegacza: naleśniki otrębowe z orzechami i owocami

Choć naleśniki z otrębów są nieco bardziej skomplikowane w przygotowaniu od tych klasycznych, włożona praca wynagrodzona jest obłędnym smakiem. Wypróbuj przepis na danie pełne mocy i zdrowia. Dla niego warto zrobić kilka dodatkowych kilometrów.

Naleśniki z otrębów z orzechami włoskimi i jagodami fot. Michael Lavine, Joseph De Leo

Do zrobienia tego dania polecamy użycie pełnego mleka - tłuszcz sprawi, że naleśniki będą smaczniejsze i bardziej sycące. A nadmiar kalorii wyrównasz na późniejszym treningu.

Składniki:

REKLAMA
  • 1 i 1/2 kubka pełnego mleka
  • kubek błyskawicznych płatków owsianych
  • 3/4 kubka mąki pszennej razowej (albo mieszanki mąki białej i razowej)
  • 3/4 kubka jagód
  • 1/2 kubka drobno siekanych orzechów włoskich
  • 1/4 kubka mąki owsianej albo owsianych otrębów
  • łyżka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki miodu
  • łyżeczka soli
  • 2 rozbełtane jajka

Przygotowanie:

Wlej mleko do płatków, zamieszaj dobrze, a potem dodaj do nich rozbełtane jajka. Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, i dodaj je do mleka, płatków i jajek, energicznie mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Na koniec wsyp do naczynia orzechy i jagody. Chochlą do zupy nakładaj ciasto na rozgrzaną patelnię i smaż z jednej strony, aż na powierzchni zaczną robić się bąble, a krawędzie mocno się zrumienią. Wtedy odwróć naleśnika i dokończ jego smażenie. Zrób ok. 10 naleśników (1 porcja to 4 naleśniki).

Razem: kalorie: 400, białko: 15 g, węglowodany: 52 g, tłuszcz: 16 g

Zobacz też:

» Jeżeli wolisz tradycyjne naleśniki, zajrzyj tu: Zdrowe ciasto na naleśniki

» Wypróbuj amerykańską wersję: Pancakes – słodki przysmak z Ameryki

RW 04/2008

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij