Składniki:
- 1,5 szklanki mąki razowej
- ½ szklanki brązowego cukru
- 2-3 łyżeczki przyprawy piernikowej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- ¼ szklanki oleju
- ½ szklanki wody
- 2 jajka
- 100 g orzechów włoskich
- 100 g rodzynek
- inne bakalie, np. płatki migdałów
Sposób przygotowania:
Przygotowanie samego ciasta zajmuje 5 minut i jest banalnie proste. Piekarnik nagrzewaj do 180 stopni. W tym czasie wszystkie składniki dodaj do miski i dokładnie ze sobą wymieszaj (możesz użyć miksera). Powstałą masę przełóż do foremki i wstaw do piekarnika na około 30-35 minut. Piecz tak długo, aż wbita wykałaczka będzie sucha.
Autor przepisu
Łukasz Remisiewicz
Jeszcze niedawno bieganie było sposobem na pozbycie się kilku kilogramów, teraz jest to jego sposób na życie. Łukasz wystartował w Wyzwaniu RW. RunEat.pl to blog dla osób, które łączą pasje takie jak sport, bieganie, podróżowanie i gotowanie.
RW 12/2016