[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Przepis na razowy piernik z bakaliami

Nasz zdrowy piernik możesz zabrać ze sobą na dłuższe wybieganie czy wycieczkę biegową, a z zimową herbatą po treningu pozwoli szybko uzupełnić glikogenowe braki. Sekret tkwi w mące - białą zastąp razową, a nieco większy dodatek orzechów zapewni Ci uczucie sytości już po jednym kawałku, a nie po trzech.

Przepis na razowy piernik z bakaliami fot. Ł. Remisewicz

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki razowej
  • ½ szklanki brązowego cukru
  • 2-3 łyżeczki przyprawy piernikowej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • ¼ szklanki oleju
  • ½ szklanki wody
  • 2 jajka
  • 100 g orzechów włoskich
  • 100 g rodzynek
  • inne bakalie, np. płatki migdałów

Sposób przygotowania:

Przygotowanie samego ciasta zajmuje 5 minut i jest banalnie proste. Piekarnik nagrzewaj do 180 stopni. W tym czasie wszystkie składniki dodaj do miski i dokładnie ze sobą wymieszaj (możesz użyć miksera). Powstałą masę przełóż do foremki i wstaw do piekarnika na około 30-35 minut. Piecz tak długo, aż wbita wykałaczka będzie sucha.

Autor przepisu

Łukasz Remisiewicz

Jeszcze niedawno bieganie było sposobem na pozbycie się kilku kilogramów, teraz jest to jego sposób na życie. Łukasz wystartował w Wyzwaniu RW. RunEat.pl to blog dla osób, które łączą pasje takie jak sport, bieganie, podróżowanie i gotowanie.

RW 12/2016 

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij