[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ
10



OCEŃ
4.5

Przepisy na zdrowe przekąski dla biegaczy. Weź je na trening!

Tradycja podjadania jest długa jak ultramaraton, ale nie musi być czymś złym. Jedziesz do pracy, na trening, na zawody? Weź ze sobą zdrowe przekąski biegowe - dodadzą Ci nieco energii, a nie obciążą przy tym żołądka. Oto kilka szybkich przepisów na małe treningowe co nieco.

Zdrowe przekąski dla biegaczy Nie kręci Cię curry? Wymieszaj groch z innymi przyprawami, jak kmin rzymski, przyprawa „gyros” lub chili. (fot. Mitch Mandel)

Na głoda wystarczy garść mieszanki studenckiej (ok. 35 g). Ale garść, bo trzy to już ponad 500 kcal. By to spalić, musisz biegać prawie godzinę.

Chrupiący groszek

Dużo błonnika i białka trzyma apetyt w ryzach.

REKLAMA

Przygotowanie:

  1. Zalej 2/3 filiżanki łuskanego, żółtego grochu w wodzie na 4 godziny. Odcedź i osusz. Rozgrzej 1/4 filiżanki oleju rzepakowego na patelni.
  2. Wrzuć groszek i mieszaj co chwilę, aż się zezłoci (około 15 minut). Przenieś na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz. Posyp 2 łyżeczkami curry i 1/2 łyżeczki soli.

Białkowe kulki figowe

Wapń i witamina K chronią kości przed złamaniami.

Przygotowanie:

  1. Zanurz 1,5 filiżanki suszonych fi g w gorącej wodzie na 30 min.
  2. Odcedź, osusz i wrzuć do miksera z 1/3 filiżanki białka w proszku, 1/4 filiżanki kakao, 1/4 filiżanki masła orzechowego, 1/2 łyżeczki cynamonu, skórką otartą z 1 pomarańczy, sokiem z 1/2 pomarańczy i szczyptą soli.
  3. Uformuj kulki o średnicy 2 cm i obtocz je w wiórkach kokosowych.

Chipsy ziołowe z buraków

Azotany w burakach wspomagają transport tlenu, czyli wydolność.

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180° C. Wyłóż dwie blaszki papierem do pieczenia posmarowanym olejem.
  2. Obierz i pokrój na cienkie plastry 3 średniej wielkości buraki i rozłóż je obok siebie na blaszkach. Posmaruj lekko olejem z wierzchu.
  3. Piecz 20 minut lub do chwili, aż będą chrupiące, a ich brzegi zbrązowieją.
  4. Posyp pod koniec roztartym rozmarynem, solą i czarnym pieprzem.

Szukasz czegoś innego? O zdrowych przekąskach dla biegaczy pisaliśmy także tutaj: Metoda na głoda: 8 zdrowych przekąsek dla biegacza

Mieszanka studencka 3.0

Orzechy to źródło białka, a popcorn błonnika.

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj 4 filiżanki popcornu, 3/4 filiżanki ulubionych orzechów, 1/2 filiżanki posiekanych suszonych owoców, 1/2 filiżanki gorzkiej czekolady i 1/3 filiżanki uprażonych nasion dyni.

Blok z granoli

Wiśnie i kakao wspomagają regenerację po biegu.

Przygotowanie:

  1. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Rozpuść w mikrofalówce 2 filiżanki gorzkiej czekolady.
  2. Wymieszaj w misce razem z czekoladą 1 filiżankę granoli, 2 łyżeczki skórki z pomarańczy i 1 łyżeczkę cynamonu.
  3. Rozłóż na blaszce i posyp 1/2 filiżanki suszonych wiśni i 1/4 łyżeczki gruboziarnistej soli. Poczekaj, aż zastygnie (około 30 minut).

RW 06/2017

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij