[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Regeneracyjna sałatka z soczewicą i łososiem [PRZEPIS]

Łosoś jest znakomitym źródłem pełnowartościowego białka i zawiera bogactwo kwasów tłuszczowych. W sałatkowym połączeniu z lekką soczewicą stanowi fantastyczny posiłek regeneracyjny, który nakarmi i pozwoli odbudować zmęczone treningiem mięśnie.

Sałatka z soczewicą i łososiem Sałatka z soczewicy i łosoś to solidna dawka pełnowartościowego, świetnie przyswajalnego białka (fot. Mitch Mandell).

Składniki na 6 porcji:

  • 1 filiżanka zielonej lub brązowej soczewicy
  • 1⁄4 szklanki oliwy
  • 1⁄2 szklanki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • 4 szalotki, drobno siekane
  • 1 filiżanka siekanej natki pietruszki
  • 1⁄2 ogórka posiekanego na kawałki
  • 1 filiżanka pomidorów koktajlowych, posiekanych w ćwiartki
  • 1 i 1⁄2 łyżeczki soli
  • 6 kawałków filetów z łososia (około 110 g każdy)
  • 3 łyżeczki oliwy

Przygotowanie:

Ugotuj namoczoną wcześniej soczewicę. Połącz oliwę, sok z cytryny, czosnek, szalotkę, pietruszkę, ogórka, pomidory i sól. Odcedzoną soczewicę przełóż do warzyw, lekko wymieszaj i dopraw. Rozgrzej patelnię z 3 łyżeczkami oliwy. Ułóż na niej łososia oprószonego solą skórą do dołu. Grilluj około 4 minut. Następnie delikatnie przewróć na drugą stronę, używając szerokiej łopatki (a najlepiej dwóch), żeby przytrzymać rybę. Grilluj jeszcze 2-3 minuty, aż białko się zetnie. Serwuj łososia na sałatce.

Jeśli masz ochotę na łososia, lecz niekoniecznie w powyższej aranżacji, spróbuj innych przepisów, które polecamy: Burgery z łososia na ananasie i Łosoś pieczony po azjatycku.

REKLAMA

W porcji: 412 kcal, 25 g węglowodanów, 11 g błonnika, 34 g białka, 20 g tłuszczów (w tym 3 g tłuszczów nasyconych), 661 mg sodu.

RW 01-02/2017

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij