Polityka prywatności - poznaj szczegóły » [ X ]
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.7

Śniadanie w stylu slow food: Zdrowy koktajl z buraka

Tłuszcz z masła migdałowego pomaga przyswoić rozpuszczalne w tłuszczach witaminy z buraków i jagód, zaś woda kokosowa to potężna dawka elektrolitów – działa lepiej niż najdroższy izotonik ze sklepu. Koktajl z buraka na śniadanie będzie więc świetny po porannym biegu.

Śniadanie slow food: Koktajl z buraka Buraczany koktajl typu slow food to doskonałe śniadanie, które pozwoli Ci odżyć po porannym biegu (fot. Mitch Mandell)

Oszczędzając czas i energię, możesz także użyć surowego, obranego buraka, rozdrabniając go najpierw na wysokich obrotach blendera.

Składniki na 2 porcje:

  • 1 ugotowany burak, obrany i pokrojony
  • 1 szklanka mrożonych jagód
  • 1 nieduży mrożony banan
  • 1 filiżanka mleka migdałowego lub dowolnego innego mleka
  • 1 filiżanka wody kokosowej
  • 1 łyżka masła migdałowego
  • 2,5-cm kawałek świeżego imbiru, obrany

Przygotowanie:

Wrzuć buraka, jagody, banana, mleko, wodę kokosową, imbir i masło migdałowe do blendera. Blenduj na wysokich obrotach przez kilka minut, aż otrzymasz gładką konsystencję.

Masz ochotę na więcej?

To nie pierwszy koktajl, jaki prezentujemy na łamach RW. Jeśli przepis przypadł ci do gustu, koniecznie wypróbuj inne nasze propozycje:

Przepisy dla biegacza: 6 pomysłów na zdrowe koktajle

Przepis dla biegacza: Lekkie koktajle owocowe i warzywne

Letnie koktajle z warzyw i owoców: Szybkie napoje pełne mocy [PRZEPISY]

RW 05/2017

Komentarze

 (2)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij