Oszczędzając czas i energię, możesz także użyć surowego, obranego buraka, rozdrabniając go najpierw na wysokich obrotach blendera.
Składniki na 2 porcje:
- 1 ugotowany burak, obrany i pokrojony
- 1 szklanka mrożonych jagód
- 1 nieduży mrożony banan
- 1 filiżanka mleka migdałowego lub dowolnego innego mleka
- 1 filiżanka wody kokosowej
- 1 łyżka masła migdałowego
- 2,5-cm kawałek świeżego imbiru, obrany
Przygotowanie:
Wrzuć buraka, jagody, banana, mleko, wodę kokosową, imbir i masło migdałowe do blendera. Blenduj na wysokich obrotach przez kilka minut, aż otrzymasz gładką konsystencję.
Masz ochotę na więcej?
To nie pierwszy koktajl, jaki prezentujemy na łamach RW. Jeśli przepis przypadł ci do gustu, koniecznie wypróbuj inne nasze propozycje:
• Przepisy dla biegacza: 6 pomysłów na zdrowe koktajle
• Przepis dla biegacza: Lekkie koktajle owocowe i warzywne
• Letnie koktajle z warzyw i owoców: Szybkie napoje pełne mocy [PRZEPISY]
RW 05/2017