[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.7

Śniadanie w stylu slow food: Zdrowy koktajl z buraka

Tłuszcz z masła migdałowego pomaga przyswoić rozpuszczalne w tłuszczach witaminy z buraków i jagód, zaś woda kokosowa to potężna dawka elektrolitów – działa lepiej niż najdroższy izotonik ze sklepu. Koktajl z buraka na śniadanie będzie więc świetny po porannym biegu.

Śniadanie slow food: Koktajl z buraka Buraczany koktajl typu slow food to doskonałe śniadanie, które pozwoli Ci odżyć po porannym biegu (fot. Mitch Mandell)

Oszczędzając czas i energię, możesz także użyć surowego, obranego buraka, rozdrabniając go najpierw na wysokich obrotach blendera.

Składniki na 2 porcje:

  • 1 ugotowany burak, obrany i pokrojony
  • 1 szklanka mrożonych jagód
  • 1 nieduży mrożony banan
  • 1 filiżanka mleka migdałowego lub dowolnego innego mleka
  • 1 filiżanka wody kokosowej
  • 1 łyżka masła migdałowego
  • 2,5-cm kawałek świeżego imbiru, obrany

Przygotowanie:

Wrzuć buraka, jagody, banana, mleko, wodę kokosową, imbir i masło migdałowe do blendera. Blenduj na wysokich obrotach przez kilka minut, aż otrzymasz gładką konsystencję.

Masz ochotę na więcej?

To nie pierwszy koktajl, jaki prezentujemy na łamach RW. Jeśli przepis przypadł ci do gustu, koniecznie wypróbuj inne nasze propozycje:

Przepisy dla biegacza: 6 pomysłów na zdrowe koktajle

Przepis dla biegacza: Lekkie koktajle owocowe i warzywne

Letnie koktajle z warzyw i owoców: Szybkie napoje pełne mocy [PRZEPISY]

RW 05/2017

Komentarze

 (2)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij