[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.0

Zdrowa przekąska dla biegaczy: muffiny w stylu slow food

Kuchnia slow food lubi masło. Nie unikaj go, bo to superźródło rozpuszczalnych w tłuszczach wit. A, E i K, niezbędnych do przyswajania wapnia. Wypróbuj nasz przepis na zdrowe muffinki - będą idealną przekąską, która pozwoli Ci przyjąć trochę tłuszczu i nie martwić się o wagę.

Przepis na zdrowe muffiny slow food Dodatek warzyw sprawia, że Twoje muffinki będą wilgotne i bardziej zdrowe. (fot. Mitch Mandel)

Muffinki już od kilku lat cieszą się niesłabnącą popularnością – i nic nie wskazuje na to, by ten trend miał w najbliższym czasie osłabnąć. Jeśli dotychczas myślałeś (lub myślałaś), że w diecie biegacza nie ma miejsca na tego typu słodkości, z przyjemnością wyprowadzamy Cię z błędu.

Składniki na 12 muffinek:

  • 2 filiżanki mąki razowej

  • 1 filiżanka górskich płatków owsianych

  • 2 łyżeczki cynamonu

  • ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

  • ½ łyżeczki soli morskiej

  • ½ filiżanki posiekanych orzechów włoskich

  • ½ filiżanki rodzynek, posiekanych daktyli albo kawałków czekolady (opcjonalnie dodatki)

  • 3 rozmieszane jajka

  • 1 filiżanka tartej cukinii

  • 1 filiżanka tartej marchewki

  • 6 łyżek masła

  • ½ filiżanki miodu

Szukasz więcej przepisów na zdrowe przekąski? Zobacz tutaj: Zdrowe przekąski a bieganie: Co jeść między posiłkami? oraz tu: Metoda na głoda: 8 zdrowych przekąsek dla biegacza.

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 °C.

  2. Przygotuj blaszkę, na której zmieścisz 12 muffinek w papilotkach.

  3. W dużej misce wymieszaj mąkę, płatki owsiane, cynamon, gałkę muszkatołową, sodę, sól i orzechy włoskie oraz 2/3 rodzynek, daktyli albo kawałków czekolady (jeśli ją dodajesz).

  4. W innej misce wymieszaj jajka, cukinię, marchewkę, masło i miód. Dodaj suche składniki do mokrych i mieszaj, aż się połączą. Ciasto ma być gęste.

  5. Wyłóż łyżką masę do papilotek, napełniając każdą po brzegi i posypując resztą dodatków.

  6. Piecz, aż muffinki ładnie przyrumienią się z wierzchu, a wetknięta w środek wykałaczka będzie czysta (25-30 minut).

RW 05/2017

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij