Makarony Polskie szykują technologiczny przełom

Spółka Makarony Polskie, dzięki stosowaniu nowoczesnej technologii TAS, dostarcza konsumentom szeroki asortyment wysokiej jakości produktów. Wkrótce zamierza wprowadzić na rynek przełomową, wysokobiałkową nowość dla osób aktywnych fizycznie i sportowców.

Makarony Polskie SA to jeden z największych i najdynamiczniej rozwijających się producentów makaronu w Polsce. To firma z bogatymi tradycjami i długoletnim doświadczeniem posiadająca zakłady produkcyjne w Rzeszowie i Częstochowie.

Linie produkcyjne Spółki pracują w oparciu o nowoczesną technologię TAS - skrót oznacza termoaktywny system suszenia. Metoda ta pozwala uzyskać  naprzemiennie wysokie temperatury suszenia i stabilizacji makaronu, co daje gwarancję bardzo dobrej jakości i czystości mikrobiologicznej produktu, a także umożliwia wydłużenie daty jego minimalnej trwałości.

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, spółka Makarony Polskie oferuje szeroka gamę makaronów jajecznych i bezjajecznych, walcowanych i tłoczonych. Produkty wytwarzane są na bazie mąki durum, maki pszennej, mąki z pełnego przemiału, jak również ze zbóż alternatywnych (orkiszu żyta i gryki), produkowane w wielu różnorodnych formach, takich jak np. świderki, pióra, spaghetti, kolanka, nitki, muszelki czy wstążki. Na rynku makarony spółki sprzedawane są w dwóch głównych markach: Makarony Polskie i Sorenti.

Pszenica durum spełnia najwyższe standardy, ponieważ oferuje konsumentom większą zawartość białka, które - co warte jest podkreślenia - ma w diecie sportowców i osób aktywnych fizycznie fundamentalne znaczenie. Poza tym makaron zrobiony z pszenicy durum nie rozgotowuje się - właśnie za sprawą większej ilości białka.

W trosce o zdrowie konsumentów i ich sportowe osiągi specjaliści Grupy Makarony Polskie szykują technologiczny przełom. W niedalekiej przyszłości na rynek trafi produkt wysokobiałkowy, który będzie można porównać tylko z wysokooktanowym paliwem stosowanym w bolidach Formuły 1.

 MP

Zobacz również:
REKLAMA
}